Laserontharing bij Feel Smooth in Utrecht is snel gebeurd en vrijwel pijnloos! Daarnaast is het goede investering op de lange termijn! Geen maandelijkse waxbehandelingen of dure scheermesjes meer kopen!

Hoe werkt Laserontharing?

Tijdens een licht- of laserbehandeling worden de haarzakjes vernietigd door middel van lichtpulsen. Dit gebeurt heel nauwkeurig door opname van het licht in de pigmenten van de haarwortel en zonder andere huidstructuren te beschadigen. Dit proces is alleen effectief in de groeifases van de haren. Het is echter zo dat haren zich niet allemaal tegelijk in hetzelfde stadium bevinden. Om die reden zijn meerdere laserbehandelingen nodig. Gemiddeld zijn er 10 behandelingen nodig. De tijd tussen de behandelingen is afhankelijk van het behandelgebied. Voor het gelaat is dit meestal 4 tot 6 weken en voor het lichaam ongeveer 6 tot 8 weken.

Dikke, dunne, donkere of lichte haren: wanneer heb ik het meeste resultaat?

Zijn jouw haren dik en donker, dan ben je het beste af! Gemiddeld bereiken we dan zo’n 90% verwijdering van de haren. Blonde, grijze en ook rode haren kunnen we helaas niet behandelen omdat er geen pigment aanwezig is.

Laserontharing wordt ook wel definitief ontharen genoemd. Ben ik er echt voorgoed vanaf?

Je zal definitief een vermindering van de haargroei bereiken, hoe heerlijk klinkt dat! Maar kijk er niet gek van op als de behandelaar je adviseert om ieder jaar voor een onderhoudsbehandeling te komen. De overgebleven haarzakjes in het behandelde gebied bevinden zich namelijk in een rustfase. Deze haarzakjes maken geen haren aan, waardoor deze (nog) niet vernietigd kunnen worden. Onder bepaalde omstandigheden, zoals hormonale veranderingen, kunnen deze haarzakjes op een later moment alsnog actief worden. Volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration kunnen we daarom het beste spreken over een permanente reductie en niet van permanente verwijdering van alle haren.

Waarom laseren?

  1. Nooit meer hoeven scheren, harsen of epileren: Dit is wel de belangrijkste motivatie voor veel van onze klanten. Niemand vindt het leuk om dagelijks voor de spiegel te moeten staan om storende gezichtsharen te verwijderen. En als het weer tijd is om benen, oksels en bikinilijn te scheren, sta je 3 keer zo lang onder de douche. Het kan dus een hele opluchting zijn als je dankzij laserontharing niet meer constant bezig hoeft te zijn met haren verwijderen. We zeggen ‘bijna nooit’ meer hoeven scheren, omdat het niet mogelijk is om met de laser 100% van alle haren te verwijderen. 90% haarverwijdering is ongeveer een maximaal resultaat.
  2. Geen last meer van ingroeiende haren: Door het scheren kun je last krijgen van ingegroeide haren. Ingroeiende haren veroorzaken ontsteking, jeuk, pijn en soms verkleuring of littekenvorming in de huid. Dankzij laserbehandeling neemt het aantal haren tot 90% af, dat wat over blijft is dunner en zachter. Hierdoor komen ingroeiende haren bijna nooit meer voor na de behandeling. Ook kunnen we door het laseren de bestaande ingegroeide haren verminderen.
  3. Een egale en zachte huid (ideaal bij ‘strawberry’ huid): Ten gevolge van ingroeiende haren kan de huid ruw en onregelmatig aanvoelen, of kleurverschillen vertonen. Bij een donkere kleur haren zie je soms een soort donkere waas over de huid. Door laserontharing toe te passen en haren te verminderen, ziet de huid er weer egaal uit en voelt deze natuurlijk ook zachter. Ook klanten die last hebben van ‘strawberry’ kunnen wij met laserontharing helpen.
  4. Onverwachts naar het zwembad of strand, met een gladde huid: Lastig hé wanneer men last minute naar de spa, zwembad of strand wilt gaan waarbij je eerst een heel routine van ontharen moet plannen.. Met het laseren hoef je hier geen zorgen meer over te maken! Doordat de haartjes niet meer terug groeien ben je heerlijk haarvrij en klaar voor alle activiteiten. Dus over een onverwachts bezoek aan het zwembad of strand, kun je je gerust gaan met je gelaserde oksels, bikinilijn of benen.
  5. Lekkerder in je vel met meer zelfvertrouwen: Last but not least: Als je last hebt van ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam, dan kan dit een gevoel van onzekerheid of schaamte geven en het kan je beperken in je dagelijks leven. Door laserontharing toe te passen en de haargroei te verwijderen, voel je je weer zekerder en lekkerder in je vel. Dat is toch het allerbelangrijkste? #Feelsmoothfeelbetter

Heb je nog andere vragen over laserontharing?

Kom langs voor een gratis persoonlijk consultgesprek! Dit kun je makkelijk en snel online boeken.

Maak een afspraak