Onderstaand tref je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Schroom dan niet om ons een WhatsApp bericht te sturen.

Wij adviseren onze klanten om rekening te houden met gemiddeld 8 behandelingen. Bij de ene kan het gewenste resultaat in minder behandelingen behaald worden en bij de ander met net een behandeling extra, dit hangt erg af van diverse factoren, zoals hormonenhuishouding, dikte van haren, hoeveelheid van haren, pigment e.d.

Niet alle ongewenste haren zullen na één keer stoppen met groeien. De haren die in de zogenoemde ‘groeifase’ bevinden, kunnen het effectiefst worden behandeld. Niet alle haren bevinden zich tegelijkertijd in dezelfde fase, waardoor er meerdere behandelingen nodig zijn om de ongewenste haargroei definitief te verminderen.

De tijdsduur tussen de behandelingen in het begin:
Gezicht: 4 weken
Lichaam: 6 Weken

Laserontharing wordt ervaren als “vrijwel” pijnloos. Hierbij geldt uiteraard dat het lichaam wel gevoelige plekjes kent, zoals de ellebogen, knieën, oksels en schaamstreek. Om de behandeling zo aangenaam mogelijk te laten aanvoelen wordt in goed overleg met de cliënt besproken/aangevoeld waar de pijngrens ligt en op deze manier wordt opbouwend de behandeling uitgevoerd, hierdoor voorkomt Feel Smooth dat de behandeling pijnlijk aanvoelt voor de cliënt.

Ja! Tenzij we anders hebben afgesproken.

In sommige gevallen is het niet mogelijk om bijvoorbeeld zelf je rug te scheren voor dat je komt.

Meld dit aan ons zodat we extra tijd kunnen inplannen voor het scheren. We brengen hiervoor een toeslag van € 7,50 in rekening. Als je niet goed geschoren hebt is de behandeling veel minder effectief. Ook kan de behandeling pijn doen omdat de laser de haartjes die op de huid liggen verbrandt.

Het is haalbaar om tussen de 75 en 95% haarvrij te zijn na een aantal laserbehandelingen.

Bij iedereen is het aantal laserbehandelingen die nodig zijn om dit te bereiken anders. Sommige mensen zullen met 6 behandelingen klaar zijn, anderen hebben 10 of meer behandelingen nodig.

Meestal blijven er nog wat donsharen over. Deze zijn voor de laser heel lastig te verwijderen.
Als er alleen nog dunne haartjes blijven zitten dan laten we een langere tijd tussen de behandelingen in. Soms is het effectiever om na 3 tot 6 maanden weer een laserbehandeling te doen. De dunne haartjes die nog achter zijn gebleven kunnen zich dan herstellen. Als we er dan na een paar maanden weer over heen laseren is het effect vele malen groter. Houd er rekening mee dat er altijd nieuwshaargroei kan ontstaan onder invloed van hormonen.

Tussen de behandelingen door kunt u altijd de haren scheren of knippen. Wij raden af om de haren te harsen, te waxen of te epileren omdat dit een nadelig effect heeft op het resultaat.

Uiteraard kun je bij ons vooruit plannen, wij adviseren dit zelfs. Op deze manier kun je mooi rekening houden met weekendjes weg, vakanties, feestdagen of andere bijzondere gelegenheden. Samen met jou plannen wij om deze momenten heen, zodat je daar maandenlang niet meer over hoeft na te denken.

Er is geen wettelijke minimum leeftijd om een laser behandeling voor ontharen te kunnen ondergaan. Wel heb je het beste (blijvende) resultaat van een behandeling na de puberteit omdat je lichaam nog nieuwe haargroei aanmaakt en het haar te dun kan zijn voor een laser behandeling. Tot de leeftijd van 18 jaar moet een ouder of voogd schriftelijk toestemming geven.

De absolute contra-indicaties

(= Wanneer mag je niet behandeld worden met laser?)

  • Oncologische aandoening van de huid of overgevoeligheid na bestraling.
  • Hartinfarct jonger dan 6 maanden.
  • Pacemaker/inwendige defibrillator.
  • Indien een cliënt een antibioticakuur volgt, dan moet deze eerst worden afgerond. Iemand kan pas na akkoord van de dermatoloog gelaserd worden.
  • Tumoren.
  • Auto-immuunziekten.
  • Niet goed ingestelde epilepsie en ‘aura’-migraine.
  • Zwangerschap.
  • Borstvoeding.
  • Verse littekens van operaties (niet binnen 2 maanden).

De relatieve contra-indicaties

(=behandeling kan uitgevoerd worden, maar niet op de betreffende plekken, tenzij extra voorzorgsmaatregelen worden getroffen of de behandeling extra voorzichtig wordt uitgevoerd)

  • Actieve koortslipinfectie (+ 3 weken erna): als je rond de mond onthaard wilt worden. Dit geldt ook voor herpesinfecties op andere plekken op het lichaam, zoals bijvoorbeeld gordelroos (herpes zoster: blaasjes en jeuk en zenuwpijn).
  • Metalen in of net onder de huid waar we behandelen (we zullen 2 cm afstand moeten bewaren): piercings (zullen er tijdelijk uit moeten), pinnen of schroeven in gewrichten en botten, implantaten in de onderkaak als de kin behandeld moet worden.
  • Tatoeages: er kan niet over de tatoeage heen behandeld worden, de tatoeage verdwijnt/vervaagt hierdoor namelijk.
  • Gebruik van bepaalde medicijnen, zoals Roacutaan.
  • HIV of Hepatitis.
  • Diabetis Mellitus.
  • Keloïde reactie van de huid wanneer je wondjes hebt (= rubberachtig jeukend donker wildvlees tijdens littekenvorming).
  • Huidziektes (raadpleeg altijd eerst de arts).
  • Pigment afwijkingen zoals Vitiligo en Melasma.
  • Goed ingestelde epilepsie.

Medicijnen

Er zijn veel medicijnen die sensibiliserend zijn. Dat betekent dat ze overgevoeligheid kunnen veroorzaken. Het is niet mogelijk om ze allemaal op te sommen.

Medicijnen die zeer foto sensibiliserend zijn, zijn door de apotheek voorzien van een etiket “Vermijd UV lampen en fel zonlicht”. Op de verpakking en de bijsluiter van het medicijn tref je deze informatie aan. Ook kunt je gebruikmaken van de internetsite van ‘het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen – Medicines Evaluation Board’. Deze site is te vinden op www.cbg-meb.nl.

Hier kunnen alle medicijnen en hun bijsluiters die op de Nederlandse markt geleverd mogen worden, worden opgezocht op werkzame stof en productnaam. Let hierbij op de termen fotodermititis, fotosensitiviteit, fototoxiciteit, fotosensibiliteit en lichtovergevoeligheid.Van een aantal medicijnen is bovendien bekend dat ze voor een chronische lichtovergevoeligheid kunnen zorgen. Dit zijn nalidixinezuur, sulfonamiden, tetracyclinen, promethazine, furosemide en fenothiazinen.

Enkele exclusiecriteria m.b.t. de laserbehandeling

  • Irreële verwachtingen van de cliënt t.a.v. het resultaat van de behandeling.
  • Donkere huidtypes (type VI).
  • Blonde, rode en grijze haren kunnen een beletsel zijn voor een effectieve behandeling.
  • Korter dan 2 weken geleden in de zon geweest met het te behandelen gebied (en naarmate je donkerder bent, geldt hiervoor een langere periode)
  • Cliënt is jonger dan 16 jaar en heeft geen toestemming van zijn of haar ouders.

Bij twijfel verzoeken we je om vooraf je huisarts of specialist te vragen of hij/zij de behandelingen verantwoord vindt. Indien er sprake is van een mannelijk patroon van haargroei bij de vrouw, laat dit dan eerst aan de huisarts en/of een endocrinoloog zien. Het is nuttig dat de arts een eventueel onderliggend gezondheidsprobleem, waar de hirsutisme misschien een uiting van is, van te voren onderzoekt en zo mogelijk behandelt. Je voorkomt hiermee dat je gaat of blijft behandelen zonder enig resultaat. Indien cliënt geneesmiddelen gebruikt, lees dan altijd de bijsluiter voor eventuele bijwerkingen en contra indicaties.

Raadpleeg bij twijfel altijd een apotheker of arts.

Jazeker, wij bieden 6x pakketten (pakket bestaat uit 6 behandelingen). Je krijgt bij het afnemen van een 6x pakket extra korting!

Voorwaarden: Er wordt in geen enkel geval restitutie verleent. Indien je het laser traject eerder wilt stoppen (ongeacht welk reden) ook dan is GEEN restitutie mogelijk! Wij raden je aan om eerst een losse behandeling te nemen voordat je een 6x pakket boekt.

De 6 behandelingen dienen binnen één jaar (365 dagen) uitgevoerd te worden. Bij het niet tijdig annuleren van een afspraak worden hiervoor extra kosten in rekening gebracht. Nadat deze kosten zijn voldaan zal een volgende afspraak ingepland worden.

Ja, wij adviseren elk half jaar tot jaar terug te komen voor een of een paar laserbehandelingen.
Onder invloed van hormonen (stress, hormoonschommelingen, zwangerschap, overgang, bepaald medicijn gebruik) kunnen slapende haarzakjes actief worden, of veranderen donsharen in gewone haren. Dit is heel normaal en het verschilt per persoon hoeveel haren er terug komen. Sommige mensen zullen geen nieuwe haren terug krijgen, anderen wel.