Je eerste kennismakingsgesprek

Daarin bespreken we wat je wensen zijn en leggen we uit wat je kan verwachten van de laserbehandeling. En wat je van te voren moet doen. We laten natuurlijk ook je een korte laserbehandeling meemaken.


Wat moet je doen op je eerste laserbehandeling;

Eerst maken we een foto van het behandelgebied, zo kunnen we gedurende tijd de verschillen zichtbaar maken.

Je hoeft eigenlijk niet veel te doen, alleen te zorgen dat de huid schoon en geschoren (uiterlijk 24 uur van te voren) is. Geen donker ondergoed (in verband met hoge mate lichtabsorptie), bij voorkeur wit ondergoed. Gebruik geen make-up op het behandelde deel, anders even aangeven dan maken wij het voor je schoon.


Let op!

 • Je mag de eerste 6 weken geen Epilady, gewaxt en/of geëpileerd zijn. – De huid mag ook niet teveel in de zon en ga zeker niet vlak voor de behandeling onder de zonnebank of gebruik zelfbruiningsmiddelen.
 • Je mag natuurlijk wel naar buiten maar gebruik een hoge beschermingsfactor(v.a. 30SPF)

Wat voel je?

De gel die we eerst opbrengen is een beetje koud. Doordat we constant bewegen voel je van de laser niet meer dan een beetje aangename warmte. Na de behandeling kan er een lichte zwelling ontstaan en de huid kan een beetje rood en gevoelig zijn. Dit verdwijnt na enkele uren tot een dag.


Veilig & Huidvriendelijk

Om de huid te beschermen wordt er een ingebouwd koelsysteem gebruikt. Dit koelt de huid tijdens het vrijkomen van de laserenergie en voorkomt pijn bij de behandeling. Hierdoor is dit systeem ook geschikt voor een gevoelige huid en is verdoving niet nodig. Tevens wordt er ook op het behandelde deel een gel aangebracht dat ter extra bescherming en om een vloeiende beweging van de laserkop mogelijk te maken. Je kunt meestal direct na de behandeling je normale bezigheden hervatten.


Voor de laserbehandeing

 • 6 weken voor de behandeling en gedurende de gehele behandelperiode niet harsen en/of epileren, geen ontharing crème en epilady gebruiken en/of bleken. Scheren mag wel, zo vaak als je wilt.
 • Laseren kan ook op de zongebruinde huid, toch adviseren wij om gedurende het lasertraject niet onder de zonnebank of actief in de zon te gaan. De laser ziet pigment, als de huidskleur gedurende het lasertraject varieert kunnen wij de effectiviteit van de behandelingen niet garanderen. Bovendien is er kans op pigmentvlekjes als je laseren en zonnen combineert.
 • Gebruik 2 weken voor de behandeling geen zelfbruiner.
 • Op de dag van de behandeling geen cosmetica zoals make-up, bodymilk of deodorant gebruiken.
 • Het te behandelen gebied moet op de dag zelf (of avond van te voren) compleet geschoren zijn, zorg dat je GOED geschoren bent anders kan de behandeling pijn doen en is de laser minder effectief.
 • Kom je voor het laseren van je bikinilijn en wil je je ondergoed aanhouden? Trek dan wit ondergoed aan, dit om schade aan het ondergoed te voorkomen.
 • Piercings in het te behandelen gebied moeten uitgedaan worden.
 • Zorg er voor dat je voor jouw afspraak gewassen en schoon bent, hygiëne vinden wij heel belangrijk. Bij onjuiste hygiëne zullen wij niet behandelen. Voor behandeling van de intieme zone’s geldt: douche je van te voren en haal voor de behandeling nog even een vochtig doekje bij je intiemzone langs.

Na een laserbehandeing

Nazorg/advies/wat kun je verwachten?

Na de behandeling adviseren we je deze adviezen en nazorg aan te houden om het hele behandelproces zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarom hebben wij ook je medewerking nodig om de voor-na instructies goed op te volgen voor het beste resultaat.

 • Niet krabben of wrijven op de dagen na de behandeling. Hierdoor kunnen onnodig korstjes ontstaan, die kunnen leiden tot pigmentverschuivingen of littekens.
 • Ga niet naar de sauna, zwemmen of in de jacuzzi de eerste 24 uur na de behandeling. Douchen mag wel.
 • Niet trekken of plukken aan de haartjes, de haartjes vallen vanzelf uit ongeveer 10 dagen na de behandeling.
 • Na de behandeling kan de huid een beetje rood worden of er komen kleine bultjes. Dit is een normale huidreactie en gaat vanzelf over. Twijfel je over je huidreactie neem dan gerust contact met ons op.
 • Gebruik 2 dagen geen deodorant als de oksels behandeld zijn en rood of geïrriteerd zijn.
 • Nieuwe haargroei mag worden afgeschoren. Het gebruik van ontharings- crème mag pas na twee weken. Je mag niet harsen of epileren.
 • 2 weken na de laatste behandeling niet zonnen of onder de zonnebank, hierdoor kan hyper- of hypopigmentatie ontstaan.
 • Geef veranderde situaties omtrent medicijngebruik, gezondheid of zwangerschap voor elke behandeling door aan ons.