Onderstaand tref je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Schroom dan niet om ons een WhatsApp bericht te sturen.

Waxen is het verwijderen van ongewenst haar. Bij Feel Smooth waxen wij het gehele lichaam, behalve het hoofdhaar; dat laten we graag over aan de kapper.

Ontharing middels wax is een eeuwenoude traditie die volledig in ere is hersteld. Steeds meer vrouwen ontdekken de voordelen van waxen ten opzichte van scheren, crèmes en zogenaamde ‘definitieve’ ontharingsmethoden. Alleen bij waxen is er de garantie dat het haar wekenlang wegblijft en de huid heerlijk zacht en schoon aanvoelt. En hoe fijn klinkt dit: geen stoppels, geen jeuk en geen ingegroeide haren!

Wij hebben vele verschillende technieken en waxsoorten bekeken en getest, en hebben op basis hiervan dé ultieme Brazilian wax ontwikkeld: snel, professioneel, hygiënisch en zonder al te veel pijn. Onze wax specialisten doen niets anders dan waxen. Je bent bij hen dan ook in goede handen.

Feel Smooth werkt met meerdere soorten wax. Alle speciaal ontwikkeld voor Feel Smooth om ervoor te zorgen dat korte haartjes kunnen worden gewaxt, en de wax een geweldige trekkracht heeft en alleen hecht aan het haar en niet aan de huid. En het belangrijkste: onze wax is vooral ontwikkeld om zo comfortabel mogelijk te waxen. Nee, waxen is niet pijnloos, maar met de Feel Smooth wax zeker veel comfortabeler!

Heb je nog niet eerder gewaxt, maar wel veel spookverhalen gehoord over waxen? Waxen is niet pijnloos, maar veel minder pijnlijk dan velen je zullen doen geloven. De eerste keer is het meest gevoelig, omdat de haartjes dan voor het eerst worden verwijderd. Maar vanaf de tweede keer zul je merken dat het veel minder gevoelig is. En heb je de eerste drie behandelingen gedaan? Dan rest alleen nog donsachtig haar en dat is veel minder gevoelig om te waxen. Vind je het allemaal toch wat spannend? Je kunt altijd een afspraak maken en eerst eens wat haar van je arm laten verwijderen om te weten hoe het voelt.

Als je voor het eerst komt voor een wax behandeling zal er een moment komen waarop je je ondergoed zult moeten uittrekken. Wij snappen dat dit de eerste keer wat ongemakkelijk kan zijn voor sommigen. Onze wax specialisten zien dagelijks tientallen schaamstreken en hebben alles al eens gezien. Geen mens is hetzelfde en dat geldt ook voor de schaamstreek. Voor professionals als onze wax specialisten telt echter alleen de tevredenheid van de klant. Je kunt volledig vertrouwen op onze discretie en professionaliteit.

Feel Smooth geldt in Nederland als dé wax-specialist met dé ultieme Brazilian wax. Bij ons krijg je wat je wilt: een snelle, professionele en hygiënische Brazilian wax behandeling die resulteert in een supergladde en zachte schaamstreek.

Waxen is de enige ontharingsmethode waarbij je direct een geweldig resultaat bereikt: een heerlijk zachte en soepele huid. Ook is harsen de enige methode waarbij het haar 4 tot 6 weken geheel wegblijft; je bent dus weken achtereen van ongewenst haar verlost. Waxen is de manier van ontharing die internationaal als standaard geldt. Met een spatel wordt de wax aangebracht om daarna met zo min mogelijk ongemak te worden verwijderd.

Je kunt grofweg onderscheid maken in twee soorten wax: hardwax en stripwax. Hardwax (ook wel hot film-wax of filmhars genaamd) wordt gebruikt voor de meest gevoelige lichaamsdelen (bikini, oksels, gelaat) en stripwax voor de rest van het lichaam. Hardwax hecht zich enkel aan het haar en niet aan de huid en wordt vanzelf hard. Zodra de hardwax voldoende hard is wordt de waxstrook met één trekbeweging verwijderd. Stripwax wordt verwijderd met katoenen strips nadat er een dun laagje softwax is aangebracht op de te ontharen huid. Bij stripwax hoeft niet te worden gewacht tot de wax hard is geworden.

Waxen klinkt eng en er gaan vast en zeker ook in jouw vrienden- en kennissenkring een aantal horrorverhalen rond. Wij willen je helpen om over je angst heen te komen, zie het als het afstrepen van je bucketlist.

De ideale lengte is 5mm en de maximale lengte 1,5cm. Te korte haartjes kunnen niet worden verwijderd met de wax en bij de lange haren voel je meer van het waxen. Wij vragen je er dan ook voor te zorgen dat je haren nooit langer zijn dan 1,5cm.

Alles kan, maar de enige die je hiermee minder blij maakt, ben je zelf. Naast het ongemak van scheren (vaak stoppels, jeuk, bultjes) komen ook de haren harder terug, waardoor je volgende wax behandeling aanvoelt als de eerste keer. Verreweg de meeste mensen die waxen zijn direct overtuigd en weten wel beter dan te gaan scheren.

Waxen is voor verreweg de meeste mensen de ultieme ontharingsmethode, maar in sommige gevallen is het beter niet te waxen. Wij ontraden waxen bij gebruik van medicijnen, die een extra gevoelige en/of zwakke huid (kunnen) veroorzaken. Dit zijn: – Retin A – Renova – Differin – Isotretioin – RoaccutaneI

Jazeker, veel vrouwen vinden gedurende deze negen maanden een Brazilian wax zelfs een betere oplossing dan scheren. Vooral in de laatste maanden is scheren erg lastig. En als de bevalling gaat beginnen, geeft het toch een prettiger gevoel dat alles netjes is down there. Het waxen kan wel iets gevoeliger zijn tijdens je zwangerschap. De favoriete week voor onze zwangere klanten? Week 37

Per persoon verschilt de duur waarna er weer kan worden gewaxt. In de regel kun je ervan uitgaan dat er weer kan worden gewaxt zodra er geen huidbeschadigingen meer zijn; dit alles wordt beoordeeld door de behandelende wax specialist.

Uiteraard kun je een Brazilian wax behandeling krijgen wanneer je een intieme piercing hebt. Op de plekken waar een intieme piercing wordt gezet, zitten normaliter geen haartjes, dus onze wax specialisten kunnen netjes om de piercing heen werken.

Ja, dat is geen probleem. Wel horen wij dit graag voorafgaand aan de behandeling, zodat de wax specialist hier rekening mee kan houden met een, bij sommigen, wat dunnere huid.

Indien je een beschadigde, zeer dunne of zeer gevoelige huid hebt, dan verzoeken we je dit aan onze wax specialisten te melden. Zij kunnen hiermee rekening houden tijdens het waxen. Indien het gehele huidoppervlakte beschadigd is, dan adviseren we je niet te waxen.

Uiteraard kun je bij ons vooruit plannen, wij adviseren dit zelfs. Op deze manier kun je mooi rekening houden met weekendjes weg, vakanties, feestdagen of andere bijzondere gelegenheden. Samen met jou plannen wij om deze momenten heen, zodat je daar maandenlang niet meer over hoeft na te denken.

Wij zijn gek op kinderen! Toch is het meenemen van kinderen naar je afspraak bij Feel Smooth niet toegestaan. De aanwezigheid van kinderen kan leiden tot ongewenste onrust in de salon en/of cabines en dat kan invloed hebben op de kwaliteit van de behandelingen. Daarom is het meenemen van kinderen niet toegestaan.

Uit hygiënisch oogpunt is het niet toegestaan om (huis)dieren mee te nemen.

Feel Smooth waxt iedereen, ongeacht leeftijd. Klanten onder de 18 jaar moeten wel toestemming hebben van de ouders/ verzorgers. Tijdens de eerste afspraak zal de leeftijd worden genoteerd en worden gevraagd of er toestemming is van de ouders/ verzorgers.

Onze cabines zijn niet ingericht op het meenemen van iemand tijdens je behandeling. Daarnaast kan de aanwezigheid van een extra persoon in de cabine invloed hebben op de kwaliteit van de behandeling.